top of page

gezondheidskracht

We hebben zoveel kracht in en om ons heen om gezond te worden of te blijven.


Helaas zijn wij ervan overtuigd geraakt dat we daarvoor vooral afhankelijk zijn van de medische wereld. Natuurlijk heeft deze ook heel veel te bieden, maar we kunnen zelf ook veel doen.


De natuur doet ons goed al kunnen we niet altijd precies de vinger leggen op hoe dat werkt. Van een wandeling, een fietstocht of een dagje strand knappen we enorm op!


Oude trauma's, pijn en verdriet verwerken heelt ons ook . Gezonde voeding, water drinken, de zon en beweging zijn essentieel voor onze gezondheid. En om niet te vergeten positieve gedachten, verbinding ervaren, vreugde en lachen.... het is allemaal helend.


Ik neem het begrip geneeskracht/gezondheidskracht dan ook heel ruim. En wat voor de een helend is hoeft het voor de ander niet te zijn. De vrijheid nemen om jouw eigen helende pad te volgen draagt op zich al bij aan genezing, doordat je dan (deels) autonoom kunt zijn en minder onmacht ervaart. Wat zijn we toch prachtige wezens!


Ik kom even terug op de geneeskracht die de natuur ons biedt. Misschien werkt deze wel (ook) op basis van het waarnemen van schoonheid of op basis van positieve herinneringen of op basis van krachten die we (onbewust) waarnemen en ervaren in de natuur. Wie zal het zeggen? Mijn kreet is altijd "liefde kun je ook niet zien, aantonen, meten .... en toch erkennen we allemaal dat het bestaat en wat doen we niet allemaal voor de liefde?"


Dat je je op vele manieren tegoed kunt doen aan die natuurgeneeskracht, ook door middel van boesemremedies, daarvan ben ik overtuigd. Als het gebruik van bloesenremedies past bij jouw helende pad, dan heb ik zes verschillende (pinksterbloem, hondsdraf, madeliefje, paarse dovenetel, teunisbloem, reuzenbalsemien) in de aanbieding die gemaakt zijn van bloemen die groeien op de oogsttuin of in de directe omgeving ervan. Je kunt over de werking van bloesemremedies op internet en in boeken veel informatie vinden en als je vragen hebt dan beantwoord ik die natuurlijk graag.

Ik maakte niet alleen gebruiksflesjes, maar ook stockflesjes (amberkleurig glas met pipet 10 ml) voor mijn Webbedingenwinkel.


Ookal bezitten we zelf veel geneeskracht en kunnen we gebruik maken van de genezende krachten om ons heen, we zijn niet almachtig. Genezing blijkt niet altijd mogelijk, ook niet als we ons er tot het uiterste voor in zouden spannen. Dat is het mysterie van het leven.


Het dan ook vooral over hoe je leeft en omgaat met wat het leven op jouw pad brengt. Ieder mens is uniek en loopt zijn/haar eigen levensweg. Zoek je support voor jouw levenspad, dan ben je van harte welkom voor een coachsessie. Wanneer je dieper contact met jezelf, meer vrede en tegelijkertijd richting in jouw leven wilt opbouwen, dan kan ik je de online individuele opleiding Innerweelde aanraden.


Hartegroet,

JitskeComments


bottom of page