top of page

Bloesemremedies met "spriaalkracht"


Dit jaar ben ik begonnen met het maken van bloesemremedies. Het proces om tot een remedie te komen is intensief. Ik maak ze met behulp van een door mij ontwikkeld ritueel. De bloemen voor de remedies pluk ik in en om de spiraal. Zo komt een remedie tot stand waarmee ik stockflesjes vul en daarmee weer gebruiksflesjes maak.


De spiraal ligt op een magische plek. Vanochtend zag ik er reeën, hoorde een fazant en een eend, zag kieviten duikelen in de lucht, oranjetipjes landden op de pinksterbloemen, dagpauwoogvlinders dansten in paartjes in de lucht en op 5 meter afstand van mij landde er een bonte specht in de walnootboom en bleef daar heel lang zitten. Er is gewoon te veel om op te noemen of te bevatten. Ik verwonder me slechts over zoveel natuurschoon.


Ik heb gekozen voor een sprayflesje zodat je het makkelijk kunt innemen, uitwendig kunt aanbrengen en in de ruimte kunt verspreiden. Bloesemremedies zijn heel veelzijdig en ook geschikt voor gebruik bij kinderen, dieren, planten en voor je huis, tuin, auto ...... ik zal er later meer over schrijven.


Met het maken van bloesemremedies pak ik een oude liefde weer op. Ik heb er veel studie van gemaakt en volgde cursussen en opleidingen. Destijds kocht ik de Bachbloesems en de bloesems van Bram Zaalberg in. Alles op de oogsttuin "vraagt" om ze hier te maken met een heel speciale extra kwaliteit.


Een kleine greep uit mijn boekenkast.


Wil je er meer informatie, neem dat contact met me op.


Groene groet,

JitskeComentarios


bottom of page