top of page

Bloesemremedies


Algemeen

Bloesemremedies zijn geen parfums, etherische olie, tincturen of kruiden. Het zijn energetische medicijnen gemaakt door zonlicht, zuiver water en verse bloemen. Zij bevatten de essentie van de bloem. De krachten en kwaliteiten van de bloem worden aan de remedie meegegeven. Ook als deze niet direct lijken aan te sluiten bij de eventuele vragen die je hebt, probeer toch te vertrouwen op wat ze je willen brengen. Als iets echt niet past, leg het dan naast je neer, in zo’n geval zal de remedie op dat stukje ook niet werken (dus ze kunnen nooit kwaad). Het is mogelijk dat met bloesemremedies via het etherisch lichaam ook lichamelijke klachten geheeld worden. Laat een fysieke klacht altijd diagnosticeren door een arts.


Alles rond het maken van de remedie is ook van invloed; de intentie, de plaats, de tijd, datum en de maker. Na het proces met water wordt er alcohol (ik gebruik wodka) bij gedaan. En een nog een paar keer verdund; van moederfles, naar stockfles, naar gebruiksflesje. Je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken. Inwendig kan ook en dan gebruik je een paar drupjes. Dus minimale alcohol inname. Inwendig neem je 3 x daags 4 druppels in water. Intuïtief op jouw eigen manier gebruiken is het allermooist. Er aan ruiken kan, maar er is geen geur aan. Je kunt het flesje vasthouden, bij je dragen (kan ook op een zakdoek bijvoorbeeld), onder je kussen leggen, aanbrengen op een plek op jouw lichaam die voor jou juist voelt. Je kunt een paar drupjes toevoegen aan een sprayfles met water en dat om je heen sprayen.


Wichtkracht bloesemremedies Balloërveld

Ik maak de remedies van bloemen die op of vlakbij mijn erf in Balloërveld groeien. Dit erf bevindt zich in een driehoek van bomen: Els, Eik en Kers. Het erf ligt tegen het beekdal van De Drentsche Aa aan. Schuin aan de andere kant tegenover het erf ligt natuurgebied Drentsche Aa een heide veld met zandverstuivingen, oude karrensporen en grafheuvels. Hier vlakbij is het hunebed van Loon. Achter het erf ligt natuurgebied De Heest. Er leeft hier een kerkuil en er zitten zwaluwen in de schuur. Er zijn hagedissen, padden, kikkers…...er is hier veel leven en de natuurkrachten zijn sterk. Ik woon hier nu een jaar in verbinding/afstemming om met alles wat hier is en leeft. In Het Wilde Veld bij de woonwagen heb ik een spiraal gelegd van Drentse keien. Hier maak ik de remedies. De remedies zijn “aangeraakt” door mijn intenties en alle schoonheid van deze plek.


Deze planten "riepen me" om een remedie van hun bloemen te maken:

aardbei

akelei

appel

basterd wederik

beemdkroon

bergamot

bieslook

boekweit

boterbloem

braam

brandnetel

brem

brunel

bijvoet

cichorei

citroenmelisse

dovenetel paarse

duizendblad

ereprijs

flox

fluitenkruid

Gelderse roos

goudsbloem

havikskruid

heemst

heide

hondsdraf

Jakobskruiskruid

kaardebol

kaasjeskruid

kale jonker

kamille

kamperfoelie

kers

klaver rode

klaverzuring

kleefkruid

koekoeksbloem

komkommerkruid

koolzaad

korenbloem

lavas

lavendel

lieve vrouwen bedstro

liguster

linde

lupine

lijsterbes

madeliefje *

magnolia

margriet

meidoorn

melkdistel

mierikswortel

moerasandoorn

moerasspirea

muur

nagelkruid

Oost Indische kers

orchidee

oregano

paardenbloem

papaver

peer

pinksterbloem

pitrus

prikneus

prei (oer)

rabarber

rapunzel

ratelaar

reigersbek

reuzen balsemien

rimpelroos

rolklaver

rozemarijn

sering

smeerwortel

spar

St. Janskruid

stokroos

streepzaad

tamme kastanje

teunisbloem

Toscaanse jamijn

tijm

ui

valeriaan

veldkers

vergeetmijnietje

vingerhoedskruid

vlas

vlasbekje

vlier

vlinderstruik

vogelmelk

vogelwikke

vrouwenmantel

watermunt

weegbree

wilgenroosje

zevenblad

zuring

zwarte toorts

Comments


bottom of page