Zoeken


Verschillende smudgesticks van thuja, salie, bijvoet, boerenwormkruid en wilde marjolein, of een combinatie ervan, maakte ik. Deze planten (ook absint) bevatten Thujon. Thujon werkt bij een zeer grote dosis enigszins hallucinerend.


Het gebruik van smudgesticks ondersteunt bij trance en meditatie. De rook heeft ook een reinigende en beschermende functie bijvoorbeeld te gebruiken bij een ritueel. Of om een ruimte voor en/of na een speciale gebeurtenis te zuiveren.


Groene groet,

Jitske


Peperoogst uit het kasje hier in Balloërveld. Het zijn (vlnr) Thai Chili, een onbekende peper en Thai Dragon, de bovenste zijn Spaanse pepers. Om nog lang van ze in de keuken te kunnen genieten heb ik ze verwerkt tot peperzout, waarvan ik ook een paar potjes in het WichtWinkeltje zet.

In het WichtWinkeltje kastje langs het zandpad heb ik de potjes een "jasje" aangedaan. Er valt 's middags zon in het kastje en daardoor kan het zout verkleuren. Thuis het potje dus ook niet in de volle zon zetten, als je de mooie kleur wilt behouden.Warme groet,

Jitske


"Die weegbreezalf van jou is echt super! Gister geprikt door een of ander beest. Thuis dat zalfje van jou gedaan, en al denk je eerst dat het niks doet (want bijt niet, koelt niet), maar ineens is de irritatie en de jeuk weg!

Is voor het eerst dat zo'n middeltje me beter helpt dan de commerciële middeltjes 😃

Wilde ik je even laten weten 🙂"


Een van de vele enthousiaste reacties op mijn weegbreezalf over hoe goed het werkt bij jeuk na prikken door brandnetel, insect en zelfs door isolatiemateriaal. Dit jaar heb ik weegbreeolie (vegan zonder bijenwas) in de aanbieding.


Te koop in het WichtWinkeltje.