Zoeken
  • Jitske van der Spoel

Duurzaam herbruikbaar alternatief voor wattenschijfjes van restjes katoen


Ik maakte deze schijfjes van restjes katoen. In elk zakje zitten 5 schijfjes. Op de zakjes heb ik een afbeelding van de godin van de Nijl met de hand geschilderd.


Ze is een godin uit het vroege Egypte van een volk dat zichzelf de Kemi noemde. Ze reikt naar de hemel met sierlijke, halvemaanvormige armen. Deze symboliseren regeneratie, een verbeelden het leven-dood-leven principe van reïncarnatie.


Laten we de godin in onszelf eren en met liefde voor onszelf zorgen. Een suggestie voor ME-time: Een masker uit het magische keteltje en je huid reinigen met de "godinnenpads".

De godinnenpads (incl. door mij beschilderd zakje) zijn te koop voor 6,50 euro in de winkel van coöperatie OngeEikt en contactloos af te halen aan de Brunelstraat 67 te Assen (bij mijn praktijk aan huis).


Was de pads het liefst met de hand. Stop je ze in de wasmachine doe ze dan wel in een sok of een zakje. Het godinnenzakje is hiervoor niet geschikt.


Groene groet,

Jitske van der Spoel

  • Jitske van der Spoel

De periode voor kerst en de winterzonnewende staat bezinning, rust, verbinding en verdieping centraal. De komende weken verbinden we ons traditiegetrouw achtereenvolgens met het licht van het stenenrijk, het plantenrijk, het dierenrijk en het mensenrijk.


Welke boodschap hebben de stenen voor jou de komende week? Misschien wil je een altaar of gewoon een natuur- of sijzoenstafel inrichten met mooie stenen. Als je er steeds even bewust contact mee maakt wordt je je meer bewust van hun bestaan. Dat is onder andere de bedoeling van altaren en seizoenstafels; je omhullen met de kracht van symbolen en ook je bewustzijn te focussen.


Alleen al de verwondering over hoe in de aarde zulke mooie kristallen kunnen ontstaan, doet me beseffen dat ik op deze moeder aarde planeet leef als heel klein onderdeel van het geheel. Het maakt mij dankbaar en vol respect voor iest dat veel groter is dan ik.


Ik heb al heel veel gemaakt van wat de walnoot ons schenkt. Dat komt ook voort uit dankbaarheid en respect van mij voor moeder natuur.


Nu werd een noot een gouden schatkistje voor pyriet. Zij wordt door haar gouden kleur ook wel fool's gold of klatergoud genoemd. In de atroposofie wordt het als geneesmiddel gebruikt. Zij staat ook bekend om het bevorderen van wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.


Er zijn twee schatkistjes te koop. Een om zelf een schat in te doen (de prijs is 9,50 euro) en een met pyriet erin (de prijs is 17,50).


Groene groet,

Jitske van der Spoel  • Jitske van der Spoel

Spiralen, je ziet ze overal in de natuur, in bloemen, in varens, schelpen en zelfs in ons DNA. Het is dan ook een symbool voor leven.


Ook in het huisje van een slak is de spiraal duidelijk zichtbaar. Ik koos de slak voor mijn logo van "voelsprieter voor spoorsupport, heldervoelend coach", mede om die reden. Ze draagt dat huisje op haar rug en is dus altijd thuis. Zo bijzonder. En ik koos ook voor de slak vanwege de voelsprieten en het slakkenspoor natuurlijk.


Er is zoveel te zien als je verder kijkt dan de oppervlakte. Ook dat wil ik graag uitdrukken. De slak is vaak niet zo geliefd, maar zie je haar schoonheid en wonderbaarlijke kwaliteiten? Ook daar gaat het over in de sessies die ik geef. Ik nodig deelnemers uit verder en dieper te kijken. Misschien wil een emotie gezien en gehoord worden? Misschien is het boosheid en mag die er niet zijn, omdat zij wordt afgekeurd. Ze is lelijk. En dan te ontdekken hoeveel schoonheid er in boosheid schuilt en hoe waardevol ze is.


De spiraal staat, als je haar naar binnen volgt, ook voor verdieping, de reis van het innerlijjke leven. Als je de spiraal van binnen naar buiten volgt staat ze voor groei en expansie van energie en uitdrukking van de ziel in de buitenwereld. We gaan tijdens ons leven dus steeds op en neer in de spiraal.

Eerder schreef ik al over de betekenis van drie in mijn blog over de magische keteltjes. Hierbij werd ik vooral geïnspireerd door de keltische traditie.


De triskel bestaat uit 3 spiralen die in het midden, het hart, verbonden zijn. In dit symbool komen de drie-eenheid en de spiraal dus samen. De drie-eenheid en ook de triskel (ook onder andere namen) komt in veel culturen, tradities en religies voor. Geef er jouw eigen betekenis aan. Doe je dat vanuit de keltische traditie dan staat de triskel dus voor het doorlopen van de 3 levenspaden als bruid, moeder en wijze vrouw.


Ik maakte een sjabloon van de triskel en schilderde haar met de hand op biologische katoen. Ze wordt als schilderijtje verkocht (prijs 8,95 euro) in de winkel van coöperatie OngeEikt.

Groene groet,

Jitske van der Spoel


bezoek

pratijk de Heemst

Brunelstraat 67 Assen

bel

mail

volg

06-14747155

  • Facebook

© 2020 by Jitske van der Spoel