Zoeken

Het regent op de oogsttuin en de perenbloesems dragen druppels.


"Zing, zing, zing, merels! Zing, jij mooie lijster! Het is lente, lente, lente; dus zing, zing, zing, van de dageraad tot de sterren "stil" zeggen. Zie, zie, zie de bloesem op de perenboom, glanzend wit! Het zal vallen als sneeuw, maar de peren zullen groeien tot vreugde van mensen en vogels. Bouw, bouw, bouw, jij vink; Bouw, roodborstje en winterkoninkje, Een veilig warm nest waar je eieren kunnen rusten; Zit dan, zit, zit, kleine kip!"

Dit vers is geschreven door Cicely Mary Barker (Croydon, 28 juni 1895 - Worthing, 16 februari 1973). Zij is de illustratrice van de zeer bekende "Flower Fairies", die we in Nederland "Bloemnkinderen" noemen. Doordat zij epilepsie had was ze was niet in staat om naar school te gaan en werd toen thuis opgeleid. Daar werden haar creatieve tekenen en schrijven gekoesterd en ontwikkeld. In 1923 (toen ze dus 28 jaar was) werden Cicely Mary Barkers bloemensprookjes, illustraties en verzen gepubliceerd. Dat waren de Flower Fairies of the Spring, de eerste van de Flowerserie.


Hoe prachtig leefde zij aan ons voor dat ziekte (of pech) aan de ene kant deuren sluit en aan de andere kant deuren kan openen die je niet voor mogelijk zou houden. Ze is wereld beroemd geworden.

Borduurwerken zijn voor mij een symbool van liefde, aandacht, geduld, en doorzettingsvermogen. Aan elk werkje dat ik vind zullen vele uren zijn gewijd. Mijn moeder borduurde ook. Van haar hand hangt een mooie bramentak in mijn kamer. Ik verzamel ze graag, borduurwerken en hoop ze door te kunnen geven aan mensen die ze echt waarderen.

Dit geborduurde bloemenkind van de peer en andere borduurwerken komen binnenkort te koop in mijn winkel. Wil je op de hoogte blijven, like dan mijn facebookpagina.

Groene groet,

Jitske


Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Cicely_Mary_Barker


Bijgewerkt: mei 8


Dit jaar ben ik begonnen met het maken van bloesemremedies. Het proces om tot een remedie te komen is intensief. Ik maak ze met behulp van een door mij ontwikkeld ritueel. De bloemen voor de remedies pluk ik in en om de spiraal. Zo komt een remedie tot stand waarmee ik stockflesjes vul en daarmee weer gebruiksflesjes maak.


De spiraal ligt op een magische plek. Vanochtend zag ik er reeën, hoorde een fazant en een eend, zag kieviten duikelen in de lucht, oranjetipjes landden op de pinksterbloemen, dagpauwoogvlinders dansten in paartjes in de lucht en op 5 meter afstand van mij landde er een bonte specht in de walnootboom en bleef daar heel lang zitten. Er is gewoon te veel om op te noemen of te bevatten. Ik verwonder me slechts over zoveel natuurschoon.


Ik heb gekozen voor een sprayflesje zodat je het makkelijk kunt innemen, uitwendig kunt aanbrengen en in de ruimte kunt verspreiden. Bloesemremedies zijn heel veelzijdig en ook geschikt voor gebruik bij kinderen, dieren, planten en voor je huis, tuin, auto ...... ik zal er later meer over schrijven.


Met het maken van bloesemremedies pak ik een oude liefde weer op. Ik heb er veel studie van gemaakt en volgde cursussen en opleidingen. Destijds kocht ik de Bachbloesems en de bloesems van Bram Zaalberg in. Alles op de oogsttuin "vraagt" om ze hier te maken met een heel speciale extra kwaliteit.


Een kleine greep uit mijn boekenkast.


Wil je er meer informatie, neem dat contact met me op.


Groene groet,

JitskeBijgewerkt: apr 28De oogsttuin met spiraal en woonwagen is gelegen bij de Drentsche Aa, het Balloërveld en het Hunebed van Loon. Ze is ook gelegen in een driehoek gevormd door een Eik, een Els en een Kers.

De Els


De energie van Els stimuleert en maakt blij. Ze heeft bruisende vrolijke energie, net als een enthousiast kind. Er wordt verteld dat natuurwezens graag bij een Els wonen.

De Eik


De kwaliteiten van de eik zijn kracht, rust, doorzetten en stevigheid.

De Kers


De Kersenboom is een mooi en geurig symbool van kwetsbaarheid en het leven. De bloemen transformeren na een korte bloeitijd tot heerlijke zoete, zachte, voedzame vruchten. Het leven is kostbaar en van korte duur, dus koester elke dag. Dat is haar boodschap.

De driehoek met de horizontale lijn onderaan is een mannelijk symbool en een zonneteken. Hij staat symbool voor vuur, leven en het hart. Met de punt naar beneden staat de driehoek symbool voor vrouwelijkheid en water.


Binnen de prachtige krachten van deze driehoek, op deze bijzondere plek omringd met symbolen, creëer ik. Wil je mij daar ontmoeten in de woonwagen voor een (wandel)coachsessie, een retraite, het lopen van de spiraal of voor aanschaf van een Webbeding (zie mijn facebookshop), neem dan contact met me op.


Groene groet,

Jitske

creatieveling

voelsprieter

natuurmens