top of page

Bloesemremedie(mix) en plantenboodschap

Wanneer je bij mij komt voor een sessie kan ik, wanneer je dat wilt, ook een bloesemremedie(mix) met een plantenboodschap voor je maken. Deze ondersteunen het helende proces.

Ook een bloesemremedie(mix) met plantenboodschap is inbegrepen bij de prijs van een sessie.*
 

Wichtkracht bloesemremedies Balloërveld

Ik maak de remedies van bloemen die op of vlakbij mijn erf in Balloërveld groeien.

 

Dit erf bevindt zich in een driehoek van bomen: Els, Eik en Kers.

 

Het erf ligt tegen het beekdal van De Drentsche Aa aan. Schuin aan de andere kant tegenover het erf ligt natuurgebied Drentsche Aa een heide veld met zandverstuivingen, oude karrensporen en grafheuvels. Hier vlakbij is het hunebed van Loon. Achter het erf ligt natuurgebied De Heest.

 

Er leeft hier een kerkuil en er zitten zwaluwen in de schuur. Er zijn hagedissen, padden, kikkers…...er is hier veel leven en de natuurkrachten zijn sterk.

 

Ik woon hier nu een paar jaar in verbinding/afstemming om met alles wat hier is en leeft. In Het Wilde Veld bij de woonwagen heb ik een spiraal gelegd van Drentse keien. Hier maak ik de remedies van de bloemen "die mij roepen", zoals de orchideeën, de heide , de toorts, de ogentroost, de brunel, de grote ratelaar en de zwart blauwe rapunzel. Uiteindelijk maakte ik er meer dan honderd.

 

De bloesemremedies zijn “aangeraakt” door mijn intenties en alle schoonheid van deze plek.

 

Algemeen

Het zijn energetische remedies gemaakt met zonlicht, zuiver water en verse bloemen. De krachten en kwaliteiten van de bloem worden aan de remedie meegegeven. De heling en boodschap zijn voor de ontvangers vaak gelijk duidelijk, maar ook als deze niet direct lijken aan te sluiten bij de eventuele vragen die je hebt, probeer toch te vertrouwen op wat ze je willen brengen. Als iets echt niet past, leg het dan naast je neer, in zo’n geval zal de remedie op dat stukje ook niet werken (dus ze kunnen nooit kwaad).

 

Het is mogelijk dat met bloesemremedies via het etherisch lichaam ook lichamelijke klachten geheeld worden. Laat een fysieke klacht altijd diagnosticeren door een arts. Bloesemremedies zijn geen vervanging voor een medische behandeling. 

 

Alles rond het maken van de remedie is ook van invloed; de intentie, de plaats, de tijd, datum en de maker. Na het proces met water wordt er alcohol (ik gebruik wodka) bij gedaan. En een nog een paar keer verdund; van moederfles, naar stockfles, naar gebruiksflesje. Ook van planten die als giftig bekend staan kunnen bloesemremedies worden gemaakt want er worden geen plantendelen aan de remedie toegevoegd.

 

Je kunt ze op veel verschillende manieren gebruiken. Inwendig kan ook en dan gebruik je een paar drupjes. Dus minimale alcohol inname. Inwendig neem je 3 x daags 4 druppels in water. Intuïtief op jouw eigen manier gebruiken is het allermooist. Er aan ruiken kan, er is geen geur aan, maar heeft een werking. Je kunt het flesje vasthouden, bij je dragen (kan ook op een zakdoek bijvoorbeeld), onder je kussen leggen, aanbrengen op een plek op jouw lichaam die voor jou juist voelt. Je kunt een paar drupjes toevoegen aan een sprayfles met water en dat om je heen sprayen.

*

Per sessie kan voor1 aanvulling worden gekozen. Van elk van de drie verschillende aanvullingen kan eenmalig gebruik worden gemaakt zonder extra kosten. 
 

bottom of page