top of page

In een notendop..


Ze zijn heerlijk om zo op te eten en bovendien heel gezond. Er is zoveel te maken met oogst van de walnootboom. Zelfs de tussenschotjes van de noot verzamel ik om tinctuur van te maken.


Van lieve vrienden kreeg ik bolsters, onrijpe noten en nu ook rijpe. Ik schreef al eerder over walnoteninkt (die bij mij te koop is) en ik maakte ook walnotenlikeur. Natuurlijk gooi ik de doppen van de rijpe noten niet weg. Dit jaar werden het drijfkaarsjes.


Ik maakte ze samen met Ageda van https://elkedaggroener.nl/ als verkooproject voor de winkel van OngeEikt. Zo leuk om eens iets samen te doen!


Om de notendoppen te kunnen volschenken met het gesmolten kaarsvet zetten we ze op een tafel met zand. Voor het aanleveren van zand hadden de mollen geholpen. Er zat ergens een tegel los op het pad en via de ruimte die dat bood hadden ze heel veel zand naar boven gewerkt. Straks het zand maar weer terugdoen en de tegel goed vast zetten. Heerlijk om zo bezig te zijn en zoveel mogelijk gebruiken wat voorhanden is.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page