top of page

wensboom


Het gebruik van de kerstboom voert ons terug in de tijd toen het midwinterfeest werd gevierd op de kortste dag van het jaar. De donkere dagen werden verjaagd en het nieuwe leven, de "geboorte" van het nieuwe licht, werd gevierd. Bomen die het hele jaar groen blijven, zoals de spar, namen daarbij een speciale plek in. Ze werden versierd en er werden groene takken in huis opgehangen. Het gebruik kennen we nog steeds, maar bij de meeste mensen is het nu verbonden met kerst.

Het leek mij een leuk idee om van de boom een wensboom te maken. Je kunt daarvoor zo'n wensbal in de boom hangen.


Wat wens je jezelf of iemand anders toe voor het nieuwe jaar? Of deze voor jou nou begint bij de geboorte van het licht (wanneer de dagen weer gaan lengen) of op 1 januari. Het zijn mooie momenten om jouw komende jaar of dat van iemand anders een bewuste intentie mee te geven.


Hier heb ik een wensbal (met veel lege schrijfruimte voor een of meerdere wensen) bij een kaart gevoegd. Zo kun je ook wensen naar een dierbare sturen. Juist nu we dit roerige jaar achter ons gaan laten, kunnen we wel wat positieve intentie gebruiken om het nieuwe jaar te beginnen.


Deze ballen ga ik niet verkopen. Ik post dit bericht ter inspiratie voor jou. Uit de afbeelding kun je wel opmaken hoe de ballen en kaarten worden gemaakt. Het is heel eenvoudig, maar wel een tijdrovend werkje, dus begin op tijd. Veel plezier ermee!


Groene groet,

Jitske van der Spoel

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page