top of page

Spiraal met tak van de Els


De spiraal komt veel terug in mijn werk en zelfs in mijn kaartje van mijn coachsessies "voelsprieter voor spoorsupport". Ik verwijs daarin naar de slak als voelsprieter met een spiraalhuisje dat meegedragen wordt. Een dier dat altijd thuis is.


Dit keer maakte ik een wand-, altaarkleed of vingerspiraal. De spiraal heeft een ingaande beweging naar de kern, de bron en een uitgaande beweging de wereld in. Ze is krachtig levenssymbool. Je kunt grote spiralen op meditatieve of rituele wijze lopen net als een labyrint. Dit spiraal kun je "lopen" met je vinger.


Ik herken werking van de spiraal ook in mijn leven. Dan weer breng ik een tijd veel de wereld in en dan is er weer meer innerlijk werk en werk achter de schermen te doen. Misschien herken jij dat ook wel. Na een stille periode hier laat ik je nu graag zien dat ik dit werk heb gemaakt. Het is te koop in mijn facebookshop. Daar verkoop ik "Webbedingen van het Groene Web: een toefje natuur met een snufje magie" en ook tweedehandsboeken.


De tak die ik heb gebruikt is van de Els die bij de oogsttuin staat. Daar heb ik op een verwilderd stukje ook een spiraal van Drentse keien gelegd.
Op de foto kleurt de Els helemaal oranje door de ondergaande avondzon. Alles wat ik maak krijgt de kracht en inspiratie van deze prachtige plek, gelegen bij de Drentse Aa en dicht bij het Balloërveld en het hunebed van Loon, mee. Als ik er bezig ben zie vaak reeën bij de beek. Er is daar zoveel te verwilderen en verwonderen.


Heb je belangstelling voor dit werk? Hier vind je mijn facebookshop.

Comments


bottom of page