top of page

Samhain en magische keteltjes

Wat heb ik met groot plezier allerlei opleidingen, workshops en curssussen gevolgd op het gebied van werken met kruiden en natuurlijke middelen. Al mijn hele leven maak ik vanalles; zeep, crèmes, zalven, schoonmaakmiddelen, tincturen.. te veel om op te noemen.


Toen ik ongeveer dertig jaar geleden een bijzonder weldadige ervaring had tijdens een lichaams- en gezichtsbehandeling, was dat voor mij aanleiding om dit naar nog een ander level te tillen. Ik ging de opleiding tot schoonheidsspecialiste doen, want de weldaad van die behandelingen wilde ik mensen ook wel laten ervaren. Het was de 2 jaar van de opleiding even doorbijten voor me, want een schoonheidsspecialiste ben ik nou niet echt, maar het is gelukt. Ik heb (na een pauze weer) behandelingen gegeven van 2014 tot en met 2019. Mensen hebben het nog over mijn auto met grote Jitske'sWeelde reclame erop. Het laatste jaar ontwikkelde ik eigen gemaakte pure cosmetica waar ik behandelingen mee gaf, met het idee daar nog jaren mee verder te gaan. Maar nu ik 55 ben en al heel wat fysieke trubbels achter de rug heb, kies ik ervoor geen behandelingen meer te geven.


Maar wat leuk.... tot mijn eigen verbazing werd een maand geleden "Het Groene Web" geboren. Ik wist niet dat er een zwangerschap was! Maar ja "dat kind" is toch echt geboren en ontwikkelt zich als een razende. Het blijkt ook een cosmetica poot te hebben. En die verkoop van cosmetica ligt gewoon voor het oprapen. Ik speel ook met de gedachte om er een leuk ebookje over te schrijven, maar dat zal nog wel enige tijd nodig hebben.


De cosmetica wordt verkocht in magisch keteltje zodat je het zelf kunt brouwen. Het is een keteltje van keramiek want sommige ingrediënten reageren met metaal en daarom zit er ook een houten lepeltje bij.


Ik had het al over geboorte. Het is niet zomaar dit woord en dit beeld door mijn hoofd spelen, want de ketel wordt wel gezien als een baarmoeder en vertegenwoordigt ook wel moeder aarde van waaruit wij allemaal geboren worden. Het staat ook symbool voor transformatie en wedergeboorte. De 3 pootjes vertegenwoordigen de 3 fases van een vrouw; bruid, moeder en wijze of ook wel de 3 levensfases; geboorte, leven en dood.


De kruidengezichtsverzorging die ik ga aanbieden riep gewoon om een keteltje en kan ook voor jou een magisch begin van de dag betekenen of af en toe een magisch weldaad moment.


In deze tijd van Samhain, geboortje van een nieuw jaar, en Halloween wil ik alvast dit keteltjesbericht met je delen. Binnenkort schrijf ik er meer over en ik zal je melden wanneer ze verkocht gaan worden.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page