top of page

Kruip eens in de huid van een uil; ook leuk om te doen met kinderen.


Door kerkuil, die leeft in de schuur bij mijn oogsttuin bij het Balloërveld, en haar veren veren die ze daar achterlaat kwam ik op het idee om een masker te maken.


Zo ging ik te werk:

De afbeelding heb ik gedownload van Pixabay, dat is gratis en je mag ze (meestal ook commercieel) vrij gebruiken. Deze afbeelding heb ik geprint op A4 papier. Ik plakte het met een lijmstift op karton (hergebruik van een doos, op de onbedrukte kant). Daarna sneed ik het uit in de goede vorm en sneed ik ook de ongen eruit. Ik tekende de vorm en ook de ogen af (door het om te trekken) op een tweede stuk karton. Deze sneed ik daarna ook uit. Deze plakte ik met de bedrukte kant op het andere karton. Toen was de achterkant ook mooi. Vervolgens lijmde ik het masker op een oude zonnebril. Zo blijven de ogen mooi donker en is het maskere nog "uiliger. Vervolgens drukte ik de veren tussen de 2 kartonnetjes. Als je ze daar goed tussen doet beschadigt het papier en de afbeelding van de uil niet. Ik heb vanaf de voorkant het masker ingesneden (volledig er doorheen), vanaf de bovenkant waar mijn neus komt tot onder aan toe. Vervolgen heb ik vanaf de achterkant aan weerszijden van die snede 1 laag karton doorgesneden (in een hoek t.o.v. de volledige snede) zodat je makkelijk 2 hoeken om kunt vouwen om ruimte te maken voor je neus.


Met kinderen is het heel leuk als je niet een kant en klare afbeelding gebruikt, maar een kleurplaat. Dan kun je bijvoorbeeld deze afbeelding gebruiken:


Nog leuker is het om er met kinderen een heel uilenproject van te maken, waarbij je bijvoorbeeld ook een uilenbal met ze uitpluist. Zo leren ze (op een niet zo theoretische manier) veel over wat een uil zoal eet. Woon je in de buurt van Assen dan kun je er een (paar) contactloos bij me ophalen.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page