top of page

Het licht van mineralen, een gouden schatkistje voor pyriet (klatergoud)


De periode voor kerst en de winterzonnewende staat bezinning, rust, verbinding en verdieping centraal. De komende weken verbinden we ons traditiegetrouw achtereenvolgens met het licht van het stenenrijk, het plantenrijk, het dierenrijk en het mensenrijk.


Welke boodschap hebben de stenen voor jou de komende week? Misschien wil je een altaar of gewoon een natuur- of sijzoenstafel inrichten met mooie stenen. Als je er steeds even bewust contact mee maakt wordt je je meer bewust van hun bestaan. Dat is onder andere de bedoeling van altaren en seizoenstafels; je omhullen met de kracht van symbolen en ook je bewustzijn te focussen.


Alleen al de verwondering over hoe in de aarde zulke mooie kristallen kunnen ontstaan, doet me beseffen dat ik op deze moeder aarde planeet leef als heel klein onderdeel van het geheel. Het maakt mij dankbaar en vol respect voor iest dat veel groter is dan ik.


Ik heb al heel veel gemaakt van wat de walnoot ons schenkt. Dat komt ook voort uit dankbaarheid en respect van mij voor moeder natuur.


Nu werd een noot een gouden schatkistje voor pyriet. Zij wordt door haar gouden kleur ook wel fool's gold of klatergoud genoemd. In de atroposofie wordt het als geneesmiddel gebruikt. Zij staat ook bekend om het bevorderen van wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde.


Er zijn twee schatkistjes te koop. Een om zelf een schat in te doen (de prijs is 9,50 euro) en een met pyriet erin (de prijs is 17,50).


Groene groet,

Jitske van der Spoel


Ter inspiratie voor jou voor de komende weken:


תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page