top of page

Flowerfairies


Het regent op de oogsttuin en de perenbloesems dragen druppels.


"Zing, zing, zing, merels! Zing, jij mooie lijster! Het is lente, lente, lente; dus zing, zing, zing, van de dageraad tot de sterren "stil" zeggen. Zie, zie, zie de bloesem op de perenboom, glanzend wit! Het zal vallen als sneeuw, maar de peren zullen groeien tot vreugde van mensen en vogels. Bouw, bouw, bouw, jij vink; Bouw, roodborstje en winterkoninkje, Een veilig warm nest waar je eieren kunnen rusten; Zit dan, zit, zit, kleine kip!"

Dit vers is geschreven door Cicely Mary Barker (Croydon, 28 juni 1895 - Worthing, 16 februari 1973). Zij is de illustratrice van de zeer bekende "Flower Fairies", die we in Nederland "Bloemnkinderen" noemen. Doordat zij epilepsie had was ze was niet in staat om naar school te gaan en werd toen thuis opgeleid. Daar werden haar creatieve tekenen en schrijven gekoesterd en ontwikkeld. In 1923 (toen ze dus 28 jaar was) werden Cicely Mary Barkers bloemensprookjes, illustraties en verzen gepubliceerd. Dat waren de Flower Fairies of the Spring, de eerste van de Flowerserie.


Hoe prachtig leefde zij aan ons voor dat ziekte (of pech) aan de ene kant deuren sluit en aan de andere kant deuren kan openen die je niet voor mogelijk zou houden. Ze is wereld beroemd geworden.

Borduurwerken zijn voor mij een symbool van liefde, aandacht, geduld, en doorzettingsvermogen. Aan elk werkje dat ik vind zullen vele uren zijn gewijd. Mijn moeder borduurde ook. Van haar hand hangt een mooie bramentak in mijn kamer. Ik verzamel ze graag, borduurwerken en hoop ze door te kunnen geven aan mensen die ze echt waarderen.

Dit geborduurde bloemenkind van de peer en andere borduurwerken komen binnenkort te koop in mijn winkel. Wil je op de hoogte blijven, like dan mijn facebookpagina.

Groene groet,

Jitske


Bron:


Comments


bottom of page